Financiële Lease

Snel en eenvoudig, zonder rompslomp.

Financiële Lease

 

Een financiële lease is een (100%)financiering op een object waarbij de enige zekerheid het object zelf is. In een lease kunnen alleen roerende zaken gefinancierd worden, dus geen isolatie of dubbel glas. De annuïtaire financiering zorgt ervoor dat de maandtermijnen gedurende de looptijd gelijk zijn. Einde van de lease is het object van de klant. Omdat de klant het economische eigendom heeft, komt het object op de balans en schrijft het object ook af. De fiscale mogelijkheden zoals EIA, KIA, MIA of SDE++ zijn geheel voor de klant. De klant (of de leverancier, accountant etc.) moet zelf zorgdragen voor de aanvraag van deze fiscale mogelijkheden of subsidies.

Financiële lease is de meest transparante financieringsvorm en heeft als belangrijkste voordeel dat het geen aanslag doet op de leencapaciteit van de onderneming. 

N

Mogelijkheid duurzame investeringen 100% te financieren zonder cash-out

N

Huisbank-onafhankelijk, behoud van leencapaciteit

N

Direct besparen op energierekening

N

Looptijd tot 10 jaar 

N

Snelle kredietaccepatie

N

Subsidies ontvangt u zelf, buiten financier om

N

Snel uw lease-offerte

Onafhankelijk van uw huisbank?

U heeft een goede verstandhouding met uw huisbank en overweegt te investeren in het verduurzamen van uw pand en dit te financieren. Uit uw lopende middelen (rekening courant) is in veel gevallen dan niet de meest verstandige optie. Een rekening courant is er om uw werkkapitaalbehoefte te financieren en niet om langdurige verplichtingen aan te gaan. 

Het verschil met een lening/hypotheek is het onderpand. Voor een lening/hypotheek kunnen activa (debiteuren, voorraad, inventaris en gebouwen) worden mee verbonden voor de lening. Het aangaan van een lening zorgt ervoor dat de leencapaciteit van de onderneming wordt verminderd. Voor de toekomst zorgt dit ervoor dat de ondernemer minder kredietruimte heeft voor andere investeringen.

Het is verstandig om niet alle financieringen bij een zelfde bank (of huisbank leasemaatschappij) onder te brengen. Door spreiding is de onderneming financieel leniger en kan het makkelijker door mindere tijden komen.

 

 Operationele lease (dakverhuur)?

Een andere vorm van lease is een operationele lease (ofwel huur of dakhuur). De ondernemer huurt het object en wordt dus géén eigenaar. De ondernemer ontvangt een vergoeding voor verhuur (van het dak) en sluit een energiecontract af met de exploitant. De exploitant van de installatie heeft dan recht op de fiscale voordelen en subsidies.

De huur wordt in de Winst- en Verliesrekening verwerkt.  Voordeel is dat het lease niet op de balans komt (er wordt ook niet op afgeschreven) en dat hierdoor de ratio’s zich beter kunnen laten presenteren.

Deze financieringsvorm biedt Activum Groen Lease niet aan.

 

Efficiënt proces!

Eenvoudig en transparant proces in 7 stappen:

1) Installateur biedt lease-oplossing aan in eigen offerte. De maandtermijn wordt gecalculeerd met groen-lease.nl calculator

2) Klant geeft akkoord op het leasevoorstel

3) Groen-lease.nl voert binnen een werkdag een kredietacceptatie uit, hiervoor ontvangen wij de  definitieve installatieofferte en een KvK nummer

4) Bij akkoord ontvangt installateur een schriftelijke bevestiging

5) Voor installatie ontvangt Groen-lease.nl de factuur van installateur

6) Leasedocumentatie wordt opgesteld en door klant digitaal getekend

7) Na oplevering vindt direct uitbetaling naar installateur plaats en gaat het leasecontract met  klant in

N

100% financiering

N

Vooraf duidelijk

N

All-in one package

N

Looptijden tot 10 jaar

Interesse?

Om een offerte te berekenen & te ontvangen kunt u uw offerte gemakkelijk genereren op de Lease Calculator!